Den nya analysvyn

Vi lanserar snart en ny Analysvy i appen.

Här kan ni läsa om de nya modulerna och se dokumentation om varje feature. Vi lanserar en beta i appen som användaren kan välja om de vill se eller inte. Vi vill reservera för att ändringar i denna vy kan ske kontinuerligt. Vi beräknar data i månadsprognosen på samma sätt som tidigare. Servicedatat hanterar vi på ett annat sätt än i gamla vyn. Vi visar upp en lista på avgifter som ingår.

Beta-toggeln

Vi vill att användarens analysvy ska växa fram. Användaren ska själv kunna ta ställning till om den vill se den gamla eller nya vyn och testa funktioner när de blir klara. Till slut kommer vi att slå av den gamla vyn och helt ersätta med den nya.

Beta-toggeln kommer att nå ut till alla användare. Vi kommer inte att aktivera den bara för en viss typ av service eller vissa användare. Alla kommer att få den. Vi kan inte integrera denna beta-toggel med hos er redan befintlig beta-funktionalitet.

Beta-toggeln kommer att vara placerad överst på både gamla och nya analysvyn.

När användaren klickar på toggeln kommer den till en ny vy där de kan välja att toggla på den nya analysvyn. Där kommer de även kunna klicka upp ett formulär där de kan lämna feedback. Syftet med denna feedback-möjlighet är att hjälpa oss i arbetet med den nya vyn.

När användaren togglar på den nya vyn kan de, när som helst, själva välja att toggla tillbaka till den gamla vyn. Så länge vi har analysvyn bakom beta-togglen kan de gå fram och tillbaka mellan vyerna.

Månadsprognos

I den nya vyn, som vi i skisserna kallar för “Insight”, kommer användaren att se en ny månadsprognos.

Längst upp på analyssidan kommer det att ligga en modul som navigerar till en ny vy för månadsprognosen. Vi vill att användaren tydligt ska kunna se och förstå prognosen.

Prognosen visar en sammanslagen prognos för användarens alla nyttigheter tillsammans med värden för föregående månad och samma månad för föregående år för att möjliggöra jämförelser. För användare med fler nyttigheter presenterar vi också en prognos för varje nyttighet.

Vi kommer att tydliggöra om användaren är ny, har bytt avtal eller om något är fel som gör att ingen data kan visas. I den gamla analysvyn har vi inte ett bra stöd för det, då vi enbart visar “Ingen data”.

Service- eller nyttighetsdata

Under ingången till den nya prognosvyn kommer vi att visa användarens förbrukning. Har användaren flera nyttigheter kommer denne att kunna välja vilken nyttighet de är intresserade av att läsa mer om. Vill användaren gå tillbaka och titta på sin historiska förbrukning kan de backa månad för månad eller välja att gå in på detaljerad historik.

Går användaren in i början på månaden kommer vi att visa föregående månads data tills dess att vi får datan från era API:er.

På samma sätt som i den nya prognosvyn kommer vi att presentera olika statusar baserat på användaren, om denne är ny, har ett avtal som är “pending” eller om det saknas data för någon nyttighet.

Till vänster visas en användare med flera nyttigheter och till höger en användare med bara en nyttighet.

För att kunna visa historiska månader med nedbrutna kostnader kommer några av er att behöva göra ändringar i era API:er för att leverera fakturerade kostnader.

I de fall vi inte kan få fakturerade kostnader nedbrutna från er kommer vi att visa kostnaden som en klumpsumma för historiska månader.

Detaljerad historik

I den första versionen kommer detaljerad historik att navigera till den gamla vyn.

Ingången till detaljerad historik kommer att få ett ansiktslyft och visa upp ett stapeldiagram på tidigare månaders förbrukning. Vi visar upp till sex månaders staplar.

Innehåll på denna sida