Sveriges grönaste elbolag?

Miljöförstöring och klimatförändringar är ett faktum. Med Bright minskar du dina CO2 utsläpp drastiskt. Välkommen att prova ett fossilfritt elbolag.

Bli en miljöhjälte. Beräkna din miljöbesparing

check

0 kvm

Det finns ingen planet B

Just därför måste vi snabbt ställa om oss till fossilfri el. Vad för sorts el du har i ditt uttag förändras hela tiden beroende på vilken el som produceras i just det ögonblick du använder den. Du kan inte veta när det är miljövänlig solkraft eller smutsig kolkraft i uttaget hemma. Tills nu.

I vår app visar vi när elen är miljövänligt producerad och varje gång du använder el under en grön timme minskar du dina koldioxidutsläpp. Bidra till hållbar utveckling du också.

Klimatförändringarna - vår tids stora utmaning

Framtiden är en effekt av de val vi gör idag. Att välja el från Bright är ett enkelt sätt att gynna en framtid där din el inte bidrar till växthuseffekten, luftföroreningar eller miljöförstöring.

När vi minskar våra utsläpp av CO2 skyddar vi våra barnbarn från en framtid där risken att drabbas av sjukdom från epidemier, insekter eller luftföroreningar är betydligt större än idag. De slipper uppleva ett Sverige där delar av landet har förlorats till havet och där ett oförutsägbart väder gör det svårt att bedriva ett jordbruk som kan föda befolkningen.

Välj Bright Energy och ge ditt bidrag till en ljusare framtid för kommande generationer.

Ton CO2/år per person

Per svensk idag
Hit ska vi
Säker nivå
8 1,5

För att klara oss under en global uppvärmning över 2 grader ska utsläppen per person ned till under 1,5 ton, före år 2021.

”Med timpris kan jag ladda elbilen när elen är som billigast. Jag sparar både pengar och miljön, för när elen är billig är den även miljövänlig.”

Christian Lindholm
Lidingö

”Jag blev lovad ett billigare elpris och det har faktiskt stämt. Enkel och tydlig faktura vilket jag också uppskattar.”

Anders Forsberg
Stockholm

”Det var superenkelt att byta till Bright. Inget krångel och de skötte om hela flytten från vårt tidigare elbolag.”

Katarina Sperrle
Dalarna

Enkelt att leva fossilfritt

Räkna ut din miljövinst

Vid ett på natten vaknar eluttaget i hallen till liv. Mobilerna, läsplattorna och dotterns bärbara dator börjar laddas. Samtidigt, i källaren, påbörjas tvätten av kläderna från gårdagens fotbollsmatch. Inne i garaget piper det till när Teslan och elcyklarna får ett välbehövligt tillskott av el. 30 mil norröver i familjens sommarstuga slås elementen på i fyra timmar för att säkerställa att vattnet inte ska frysa den här vintern heller.

Så kan det se ut när Brights app automatiskt anpassar en familjs elanvändning till de timmar på dygnet som har minst koldioxidutsläpp. Låter det som Science fiction? Inte alls. Det är något går att göra redan idag med de smarta energilösningar vi erbjuder tillsammans med våra samarbetspartners.

Följ din miljöpåverkan i realtid

Vår smarta app hjälper dig att styra din elförbrukning till de billigare och grönare timmarna.

Bra miljöval

Bright Energy är märkt med Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. Det innebär bland annat att vi stödjer utbyggnaden av miljövänlig el från sol- och vindkraft. Vi sätter dessutom undan pengar till Naturskydds-föreningens fonder. Pengarna i fonderna används bland annat till att bygga fiskvägar runt vattenkraftverk, energieffektivisera byggnader, ta fram ny spännande energi-teknik och många andra miljöprojekt.

Att bygga ny sol- och vindkraft är bra, att använda el när solen skiner och vinden blåser är ännu bättre. Med Brights unika app kan du som kund se när elen är som mest miljövänlig och undvika el med stor klimatpåverkan.

Kartan visar och presenterar alla genomförda fondprojekt som Bright Energy har bidragit till via Naturskyddsföreningen. Klicka gärna runt lite.