Ett smartare elavtal.
Bli en del av lösningen

Framtiden är en konsekvens av de beslut vi tar idag. 9 av 10 svenskar tycker att det är viktigt att leva miljövänligt och en majoritet har redan gjort något för att minska sin miljöpåverkan. Att välja "grön el" är bra men vill du verkligen minska dina faktiska koldioxidutsläpp måste du göra mer. Bright hjälper dig med det.

Har du smutsig el i uttaget?

Räkna ut din miljövinst

Vad för sorts el du har i ditt uttag förändras hela tiden beroende på vilken el som produceras i just det ögonblick du använder den. Så är det oavsett vilket elbolag du har eller om du valt ett ”grönt” elavtal. Du kan inte veta när det är miljövänlig solkraft eller smutsig kolkraft i uttaget hemma. Tills nu.

I vår gratis-app ser du enkelt när elen är miljövänligt producerad. Varje gång du använder el under en grön timme minskar du dina koldioxidutsläpp och stödjer samtidigt svensk fossilfri energiproduktion från exempelvis sol och vind. Det är hållbar utveckling.

Klimatförändringarna - vår tids stora utmaning

Räkna ut din miljövinst
Se hur mycket du kan
minska dina utsläpp.

Framtiden är en effekt av de val vi gör idag. Att välja el från Bright är ett enkelt sätt att gynna en framtid där din el inte bidrar till växthuseffekten, luftföroreningar eller miljöförstöring.

När vi minskar våra utsläpp av CO2 skyddar vi våra barnbarn från en framtid där risken att drabbas av sjukdom från epidemier, insekter eller luftföroreningar är betydligt större än idag. De slipper uppleva ett Sverige där delar av landet har förlorats till havet och där ett oförutsägbart väder gör det svårt att bedriva ett jordbruk som kan föda befolkningen.

Välj Bright Energy och ge ditt bidrag till en ljusare framtid för kommande generationer.

Ton CO2/år per person

Per svensk idag
Hit ska vi
Säker nivå
8 1,5

För att klara oss under en global uppvärmning över 2 grader ska utsläppen per person ned till under 1,5 ton, före år 2021.

”Med timpris kan jag ladda elbilen när elen är som billigast. Jag sparar både pengar och miljön, för när elen är billig är den även miljövänlig.”

Christian Lindholm
Lidingö

”Jag blev lovad ett billigare elpris och det har faktiskt stämt. Enkel och tydlig faktura vilket jag också uppskattar.”

Anders Forsberg
Stockholm

”Det var superenkelt att byta till Bright. Inget krångel och de skötte om hela flytten från vårt tidigare elbolag.”

Katarina Sperrle
Dalarna

Bright, jämfört med andra elbolag

Bright

Timpris

Grönt elavtal

Vanligt elavtal

Möjlighet att anpassa elanvädning efter miljöpåverkan

Nej

Nej

24 h prognos för miljöpåverkan

Nej

Nej

Avisering vid hög miljöpåverkan

Nej

Nej

Avisering vid låg miljöpåverkan

Nej

Nej

Bra Miljöval (utan extra påslag)

Ibland

Nej

Räknar teoretiska utsläpp

Nej

Gratis app

Ibland

Ibland

Statistik för egen miljöpåverkan

Ibland

Nej

Tjänster för att automatiskt styra elanvändning efter miljöpåverkan

Nej

Nej

Enkelt att leva fossilfritt

Räkna ut din miljövinst

Vid ett på natten vaknar eluttaget i hallen till liv. Mobilerna, läsplattorna och dotterns bärbara dator börjar laddas. Samtidigt, i källaren, påbörjas tvätten av kläderna från gårdagens fotbollsmatch. Inne i garaget piper det till när Teslan och elcyklarna får ett välbehövligt tillskott av el. 30 mil norröver i familjens sommarstuga slås elementen på i fyra timmar för att säkerställa att vattnet inte ska frysa den här vintern heller.

Så kan det se ut när Brights app automatiskt anpassar en familjs elanvändning till de timmar på dygnet som har minst koldioxidutsläpp. Låter det som Science fiction? Inte alls. Det är något går att göra redan idag med de smarta energilösningar vi erbjuder tillsammans med våra samarbetspartners.

Följ din miljöpåverkan i realtid

Vår smarta app hjälper dig att styra din elförbrukning till de billigare och grönare timmarna.

Bra miljöval

Bright Energy är märkt med Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. Det innebär bland annat att vi stödjer utbyggnaden av miljövänlig el från sol- och vindkraft. Vi sätter dessutom undan pengar till Naturskydds-föreningens fonder. Pengarna i fonderna används bland annat till att bygga fiskvägar runt vattenkraftverk, energieffektivisera byggnader, ta fram ny spännande energi-teknik och många andra miljöprojekt.

Att bygga ny sol- och vindkraft är bra, att använda el när solen skiner och vinden blåser är ännu bättre. Med Brights unika app kan du som kund se när elen är som mest miljövänlig och undvika el med stor klimatpåverkan.

Kartan visar och presenterar alla genomförda fondprojekt som Bright Energy har bidragit till via Naturskyddsföreningen. Klicka gärna runt lite.