Vi skapar framtidens elavtal.

Bright grundades av ett par svenska entreprenörer med stort miljöintresse som tycker att de etablerade elbolagen inte använder den potential som den tekniska utvecklingen erbjuder.

Som ett av de första länderna i EU har alla svenska hem, lägenheter såväl som villor och radhus, en smart elmätare installerad. Med hjälp av en smart elmätare kan varje hushåll få ett smart elavtal och därmed sin elkonsumtion uppmätt och prissatt varje timme. Inte bara en gång i månaden som är standard idag.

Men en smart elmätare gör ingen nytta om den inte används och tyvärr väljer de svenska elbolagen att inte använda den nya teknik som faktiskt finns.

Det gör däremot Bright. Bright är ett modernt elbolag med fokus på kundnytta och tekniskt nytänkande. Hos Bright får alla kunder ett smart elavtal med timmätning. Bright har dessutom skapat ett lager av tjänster, som kunden får utan extra kostnad, som guidar konsumenten till en billigare och mer miljövänlig elkonsumtion. Hos Bright kan du även koppla upp vardagsutrustning så att denna automatiskt optimerar elanvändningen utifrån pris och miljöpåverkan, t.ex. att elbilen laddas under billiga timmar istället för dyra eller att diskmaskinen körs när det är som bäst för miljön.

keyboard_arrow_down Läs mer

Vanliga frågor

keyboard_arrow_down

Vad gör Bright?

Bright är ett svenskt elhandelsföretag som säljer el till svenska företag och hushåll.

Bright mäter din elförbrukning timme för timme och du får information om vilka timmar som är bra och vilka som är dåliga. Om du flyttar en del av din elkonsumtion från en dålig timme till en bra timme får du en lägre elkostnad samtidigt som du stöttar förnybar energi. På webbsidan och i appen ger Bright dig information om vilka timmar på dygnet som är bra respektive dåliga att konsumera el på. Vi ger dig prognoser i förväg så att du kan planera din förbrukning. Det räcker med att du flyttar lite av din elkonsumtion då och då för att hjälpa miljön och spara pengar. Det behöver inte vara betungande.

Det kan aldrig bli dyrare med ett smart elavtal med timmätning än med ett vanligt rörligt elavtal. Det kan bara bli billigare.

keyboard_arrow_down

Vilket pris kommer jag att betala med Bright?

Du kommer att betala samma pris som elbolagen själva betalar när de köper in den el som de säljer vidare till sina kunder. Eftersom Bright dessutom mäter din förbrukning timme för timme istället för bara en gång i månaden kan du sänka din elräkning genom att ladda elbilen eller tvätta/diska en billig timme istället för en dyr. Idag har bara ca 1,5% av alla svenska hushåll ett smart elavtal där detta är möjligt!

Är du orolig för att Brights smarta elavtal med timmätning kan bli dyrare än ditt vanliga elavtal? Det behöver du inte vara. Vi på Bright är så säkra på att våra kunder sparar pengar med vårt elavtal att vi ger dem en prisgaranti! Det kan aldrig bli dyrare än med ett vanligt traditionellt rörligt elavtal.

keyboard_arrow_down

Kan jag få ett smart elavtal med timpris från Bright?

Ja, Bright erbjuder alla i Sverige ett smart elavtal, oavsett vart du bor. Och du behöver inte installera något. Du tecknar bara avtalet på Brights webbsida och sedan är det klart. Det tar mindre än 30 sekunder!

keyboard_arrow_down

Hur kan jag hjälpa miljön?

Om vi vill bygga ett hållbart samhälle måste vi öka andelen el från sol, vind och vatten. Utbudet av el från förnybara källor varierar över tiden vilket påverkar elpriset. Om det t ex blåser mycket ökar tillgången på vindkraft vilket gör att priset på el går ner. För att utnyttja förnybara energikällor optimalt måste vi lära oss att förbruka el vid rätt tillfälle.

Genom att använda elen på billiga timmar istället för dyra timmar är man med och bidrar till omställningen till ett mer hållbart samhälle. Bright hjälper dig att flytta din förbrukning från de dyra till de billigare timmarna.

keyboard_arrow_down

Kan jag spara pengar med Brights elavtal?

Alla hushåll sparar pengar med ett smart elavtal med timmätning jämfört med ett traditionellt rörligt elavtal. Om du dessutom är aktiv och ibland flyttar lite av din elförbrukning från dyra till billiga timmar kan du spara ännu mer pengar. Ofta skiljer det 30% i pris mellan en billig och en dyr timme. På Mina Sidor och i Brights app får du löpande information om vilka tidpunkter som är billiga respektive dyra. Bright ger dig också en prognos hur elpriset utvecklar sig timme för timme framåt i tiden. För att hjälpa dig med din planering.

keyboard_arrow_down

Kan det bli dyrare för mig?

Nej. Hos Bright kan elpriset, som vi mäter varje timme, aldrig bli dyrare än det vanliga elpriset som mäts en gång i månaden. Om det mot förmodan skulle hända så aktiveras ett pristak och du får pengar tillbaka genom avdrag på fakturan. Det vanliga elpris som kunden får hos andra elbolag blir alltså ett pristak om man är kund hos Bright.