För en ljusare framtid

Bright Energy har redan hjälpt tusentals kunder att minska sin elkostnad och miljöpåverkan. Nu är siktet inställt på en framtid med enbart klimatneutral och miljövänlig el. Allt tog sin början 2010 med ett barns födelse.

”Det inte många elkonsumenter känner till är att dygnets dyraste timmar oftast är de smutsigaste”

- David Forsberg, VD på Bright Energy.

– När jag fick mitt första barn 2010 började jag tänka på vilken framtid som väntar honom om vi inte gör något åt miljöförstöringen och klimatförändringarna, säger David Forsberg VD på Bright Energy.

Som den entreprenör han är valde David att starta ett elbolag. Men inte vilket som helst utan ett bolag som med sin unika prismodell och tekniska lösningar hjälper kunderna att minska sin elkostnad och miljöpåverkan. Något som är möjligt tack vare de smarta elmätare som nästan alla svenskar redan har installerade i sina hem.

– Som ett av de första länderna i EU har alla svenska hem en smart elmätare installerad. Med hjälp av den kan varje hushåll få sin elkonsumtion uppmätt och prissatt varje timme. Inte bara en gång i månaden som är standard idag, berättar David som förklarar att fördelarna är många.

Med den smarta elmätaren och ett timprisavtal från Bright kan kunden minska sin elkostnad genom att flytta en del av sin elkonsumtion till dygnets billigaste timmar.

– Det inte många elkonsumenter känner till är att dygnets dyraste timmar även är de smutsigaste och kan ha 60 gånger högre utsläpp av koldioxid än den billigaste.

Varför inte ladda mobilen, läsplattan eller elcykeln när det som är billigast och miljövänligast? En extra bonus är att man då också stödjer svensk fossilfri elproduktion, förklarar David.

Företaget har även utvecklat en rad gratistjänster som gör det möjligt att styra hemmets elprylar efter lägsta pris och miljöpåverkan. Det innebär exempelvis att elbilen, eller elcykeln, automatiskt kan laddas under dygnets billiga timmar eller att diskmaskinen startar när det är som bäst för miljön.

– Det ska vara enkelt att leva miljövänligt. Framtidens hållbara lösningar kommer inte tas fram av de stora elbolagen, det kommer vara mindre nytänkande företag som Bright Energy. Det vi gjort så här långt är bara början, säger David som har siktet inställt på en ljusare framtid för nästa generation.

Företaget är märkt med Bra Miljöval och stödjer utbygganden av fossilfri sol- och vindkraft. Visionen är en framtid med enbart klimatneutral och miljövänlig el.

”Det ska vara enkelt att leva miljövänligt. Framtidens hållbara lösningar kommer inte tas fram av de stora elbolagen, det kommer vara mindre nytänkande företag som Bright Energy"

- David Forsberg

Vanliga frågor